Barion Pixel
A rendelések kiküldése 2023. január 9-ig szünetel. Köszönjük szépen a megértést!

Segítség

Amennyiben nem találtad meg a kérdésedre a választ, vedd fel velünk a kapcsolatot!

pénztár oldalon az alábbi fizetési módok közül választhatsz:

Banki átutalás

Az utaláshoz szükséges adatokat a vásárlás befejezése után e-mailben fogjuk elküldeni. Az utalás során kérjük ne felejtsd el megadni rendelésed számát #XXX formátumban a közleményben, másképp nem fogjuk tudni beazonosítani, hogy melyik rendeléshez tartozik! A rendelés feldolgozását az összeg beérkezése után fogjuk tudni megkezdeni, erről e-mailben tájékoztatunk majd.

Bankkártyás fizetés (Barion)

Ebben az esetben a Barion felületén fizethetsz Visa, Maestro, Mastercard, American Express hitel- és bankkártyák, valamint Barion tárcád segítségével is. A fizetés befejeztével a rendelésedről visszaigazoló e-mailt küldünk és amint lehet, megkezdjük annak feldolgozását.

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adataid hozzánk nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

25.000 Ft feletti vásárlás esetén a GLS csomagpontra való szállítás, illetve a GLS házhoz szállítás INGYENES!

pénztár oldalon az alábbi fizetési módok közül választhatsz:

GLS csomagpont: 1190 Ft

A GLS országos csomagpont hálózatán keresztül 350 településen több mint 1000 átvevőpontra kérheted csomagod. A hozzád legközelebb lévő átvevőpontot ide kattintva könnyen megtalálhatod. További információért kattints ide. A csomag feladásáról e-mailben fogunk értesíteni, a szállítás jellemzően 1-2 munkanapot vesz igénybe. A csomagod megérkezéséről a futárszolgálat SMSben és e-mailben értesíteni fog, a csomagpontra szállítástól számítva 5 munkanapig fogod tudni azt átvenni.

GLS házhoz szállítás belföldre: 1750 Ft

Ennél a szállítási módnál kérjük nagyon figyelj a szállítási cím pontos megadására. Amennyiben szükséges, a pénztár oldalon adj meg külön számlázási és szállítási címeket. A csomag feladásáról e-mailben fogunk értesíteni, a szállítás jellemzően 1-2 munkanapot vesz igénybe. A csomagod megérkezéséről a futárszolgálat e-mailben értesíteni fog, illetve a futár egyeztetés céljából a kiszállításkor telefonon kereshet.

GLS házhozszállítás Magyarországon kívül: 8060 Ft-tól

Ennél a szállítási módnál kérjük nagyon figyelj a szállítási cím pontos megadására. Amennyiben szükséges, a pénztár oldalon adj meg külön számlázási és szállítási címeket. A csomag feladásáról e-mailben fogunk értesíteni. A csomagod megérkezéséről a futárszolgálat e-mailben értesíteni fog, illetve a futár egyeztetés céljából a kiszállításkor telefonon kereshet.

A szállítási idő a célországtól függően így alakul:

Szállítási idő (munkanap) Célország
2-3 Szlovákia
3-4 Szlovénia, Ausztria, Csehország, Románia, Horvátország, Lengyelország, Németország
4-5 Belgium, Hollandia, Luxemburg, Bulgária, Dánia
4-7 Franciaország, Olaszország
6-7 Írország

A célországok szállítási zónákhoz vannak rendelve:

Szállítási zóna Célország
1. zóna Ausztria, Csehország, Horvátország, Románia, Szlovákia, Szlovénia
2. zóna Belgium, Bulgária, Hollandia, Lengyelország, Luxemburg, Németország
3. zóna Dánia, Franciaország, Olaszország, Írország

A szállítás díja a cél zónától és a csomag súlyától függően így alakul:

Csomag max. súlya (kg) Szállítás díja (Ft) – 1. zóna Szállítás díja (Ft) – 2. zóna Szállítás díja (Ft) – 3. zóna
2 8060 8070 12930
3 8600 8490 13610
5 8770 8920 14310
10 9400 9280 14930
15 10150 10950 15820
20 11040 12500 16710
25 12320 13910 19170
30 13730 15320 21370
40 22860 26190 35030
 • A termékek ára nem tartalmazza a szállítási költséget, külön csomagolási költséget viszont nem számítunk fel.
 • Az aktuális feldolgozási időnk az oldal felső sávjában mindig fel van tüntetve, kérjük ezt tekintsd mérvadónak. Amennyiben ezt a határidőt nem tudjuk tartani, minden esetben értesítjük a megrendelőt email-ben.
 • A rendelésedről készült számlát a csomag feladásakor email-ben küldjük, ezzel további teendőd nem lesz.
 • Kérjük mindig ellenőrizd a kiszállítás vagy átvétel időpontjában a csomag sértetlenségét! Sérülten érkező csomag esetén kérd a helyszíni jegyzőkönyv felvételét, illetve vedd fel velünk a kapcsolatot a info@vilagoklangja.hu címen vagy a kapcsolat fül alatt.

Gyakran ismételt kérdések

Rendeléssel kapcsolatos kérdések

Sajnos jelenleg erre még nincsen lehetőség, de dolgozunk az ügyön! 🙂

Sajnos jelenleg erre nincsen lehetőség.

A számlát minden esetben elektronikusan küldjük vevőinknek. A számlát nem a fizetés megvalósulásakor, hanem a rendelés teljesítésekor állítja ki az automata rendszer. A teljesítésről szóló emailben a zöld ‘számla letöltése’ gombbal tudod megnézni a számládat. A számlával a további teendőd nincsen.

Az átutalásokat minden esetben kézzel dolgozzuk fel, vagyis eltelhet egy kis idő, míg megérkezik hozzád a visszaigazolás. Kérjük a rendelés leadása után várj 1 munkanapot, mielőtt felvennéd velünk a kapcsolatot emiatt!

A teljesítésről szóló email azt jelenti, hogy részünkről teljesítve lett a rendelés. Vagyis átadtuk a csomagodat a futárszolgálatnak, és a továbbiakról ők értesítenek majd. A teljesítésről szóló emailt NEM azt jelenti, hogy a csomagodnak már meg kellett volna érkeznie hozzád.

Az aktuális feldolgozási időnket az oldalon a legfelső sávban találod. A feldolgozási idő azt az időt jelenti, ami alatt mi elkészítjük a csomagodat és átadjuk a futárszolgálatnak. Innentől kezdve 1-2 munkanap az átlagos kiszállítás. Csúcsidőszakban ez növekedhet, erről mindig tájékozódj a futárszolgálatnál, ha sürgős a rendelésed.

Ha valami miatt nagyon sürgős a rendelésed, kérjük a leadás előtt írj nekünk egy emailt, hogy megbeszéljük milyen határidővel lenne szükséged a csomagra. Az éppen aktuális rendelésmennyiségünktől függően mindig megpróbáljuk előrébb venni a sorban a sürgős csomagokat.

Hibák sajnos bármikor előfordulhatnak, minden odafigyelés ellenére. Amennyiben a csomagod sérült vagy hibás termék(ek)et tartalmaz, írj nekünk az info@vilagoklangja.hu email címre, csatolj fotót a problémás termék(ek)ről és felvesszük Veled a kapcsolatot. 🙂

Minden értékelés csak jóváhagyás után jelenik meg az oldalon. Ennek bevezetésére sajnálatos módon különböző visszaélések adtak okot. Ebből kifolyólag az értékeléseid nem fognak rögtön megjelenni, de igyekszünk minél gyorsabban jóváhagyni őket. 🙂

A jóváhagyási rendszer egyáltalán nem azért van, mert cenzúráznánk a véleményeiteket, az egy csillagos értékeléseket is kiengedjük, amennyiben azok korrektek. Negatív értékelést sosem törlünk csupán azért, mert negatív. A negatív kritika egészséges, építkezünk belőle.

Milyen értékeléseket nem engedünk ki?

 • Trágár, ócsároló kommentek
 • Nem releváns, spam (konkurens cég reklámozása ez a kategória!)
 • Egyszavas vagy csak egy emojit tartalmaz összesen
 • Aki lepontozza a Teszlek gyertyát/viaszt, mert nem abba a házba osztotta be, ahova szerette volna
 • Spekuláló, fals infót tartalmazó kommentek (“az én illatviaszomba biztosan kevesebb illatanyag jutott” és társai. Ilyen egyébként nincsen, minden illatviaszban tized grammra pontosan ugyanannyi az illatanyag.)

A fentiekhez képest határeset, de még szeretnénk hozzátenni:

Ha kaptál tőlünk a rendelésed mellé egy pl. fahéj illatú mintát ajándékba, akkor légy szíves ne pontozd le csak azért, mert “te utálod a fahéjat és magadtól sosem választottad volna ezt”, mert ezzel nem segítesz senkinek. Vagy ha van egy pl. rózsa illatú gyertya/viasz, amit te magadtól megveszel, majd egy csillagot adsz rá, mert “te amúgy utálod a rózsát”, azon azért egy kicsit felszalad a szemöldököm… 🙂

A jó értékelés:

 • Legalább egy mondat
 • Kicsit többről is szól, mint hogy tetszik/nem tetszik. Leírhatod, hogy téged mire emlékeztet, kinek ajánlod/nem ajánlod, mi volt a termékkel a tapasztalatod. Persze nem kell regényt írni. 🙂

Köszönjük szépen a többi vásárló nevében is, ha időt szánsz az értékelésre! ❤

Termékekkel kapcsolatos kérdések

A hagyományos paraffin gyertyák égetése közben több mint tízféle toxikus anyag szabadul fel, miközben a felhasználója gyanútlanul élvezi a kellemes illatot. Gyakorlatilag mintha finomított kőolajat gyújtanál meg az otthonodban. Egészségkárosító hatása hosszú ideje ismert, azonban alacsony ára miatt még mindig sokan döntenek a paraffin mellett.

Ezzel szemben a szójaviasz…
? kevesebb korommal és füsttel ég, akár 50%-kal hosszabb ideig mint a hagyományos paraffin gyertyák
? alkalmas vegán otthonokba
? nem tartalmaz kőolaj származékot
? tudatos választás.

A Világok Lángja gyertyák és illatviaszok készítésekor kizárólag prémium minőségű GMO mentes szójaviaszt használunk.

A Világok Lángja szójaviasz termékek készítéséhez megbízható forrásokból származó, neves parfümházak által kevert prémium illatolajakat használunk, melyek alapja legtöbbször valamilyen illóolaj. Ez az illatanyagok parabén mentesek és az EU-s előírásoknak megfelelően készültek.

Az illatolajak az illóolajakhoz hasonlóan egyes esetekben kiválthatnak allergiás reakciót. Ha allergiás reakciót tapasztalsz valamelyik termékünk használata közben, azonnal hagyd abba a használatát!

Szívesen adunk tájékoztatást a konkrét termékek esetleges allergén tartalmáról, ha valamelyik termék érdekel ilyen szempontból, keress minket bátran és segítünk!

Anélkül, hogy bárkit megbántanánk ezzel a válasszal, szeretnénk hangsúlyozni, hogy a felhasznált anyagok, beszerzőhelyek, receptúrák és folyamatok mind üzleti titoknak számítanak és nem adjuk ki őket, bárki bármennyire szépen (vagy adott esetben csúnyán) kéri. Akkor sem, ha csak egy gyertyát szeretnél önteni anyukád/mamád/a macskád születésnapjára.

Több évnyi kísérletezés és tökéletesítés eredménye az, ahol jelenleg a termékeinkkel tartunk és az összegyűlt szakmai tudást nem áll szándékunkban tovább adni. Köszönjük szépen, hogy ezt mindenki tiszteletben tartja!

Jelenleg sajnos erre nem tudunk lehetőséget biztosítani, bármennyire is szeretnénk. A kiürült gyertyás üvegeket szépen ki lehet tisztítani, ezután pedig számos kreatív dologra tudod őket újrahasználni. 🙂

Ha nem szeretnéd őket másra felhasználni, akkor se dobd őket a kukába, hanem a kitisztított üveget vidd el egy szelektív üveggyűjtőbe!

Készítettünk erről egy könnyen követhető képes útmutatót, amelyet itt érhetsz el.

Nagyon hangulatos tud lenni egy fakanócos gyertya, azonban van néhány dolog, amit érdemes észben tartani.
A fakanócot kicsit nehezebb meggyújtani, mint a pamutot. Gondolj csak a tábortűzre, annak is kell egy kis idő, mire belobban a tűz. Meggyújtáskor tartsd a lángot a kanóchoz legalább 10 mp hosszan. Érdemes egy kicsit megolvasztani a kanóc tövében a viaszt az öngyújtóval, hogy a fa tudjon miből “táplálkozni”.
A fakanócot minden égetés után érdemes visszavágni/visszatörni a szép és egészséges égés érdekében. Ha a visszavágást elmulasztod, a láng túl nagy lehet, ami balesetveszélyes.

A fehér, kristályszerű képződmény, amit néha a szójaviasz gyertyák oldalán és tetején látható a “frosting”-nak nevezett jelenség.
A frosting egy teljesen természetes dolog, amely a 100%-os tisztaságú szójaviasz kémiai szerkezetéből adódik. Elsősorban a hőingadozás miatt alakul ki, így fordulhat elő, hogy a tökéletes textúrájú gyertya égetés után úgy köt vissza, hogy kis fehér kristályok jelennek meg rajta. Ettől nem kell megijedni, egyáltalán nem jelenti azt, hogy megromlott volna a gyertya, vagy hasonló! A frosting a gyertyák teljesítményét (égés, illat) egyáltalán nem befolyásolja, csupán egy esztétikai dolog! Innen lehet tudni, hogy tényleg 100%-os szójaviaszból készült a gyertya, nem pedig paraffinból. 🙂

Kiiktatni ezt a jelenséget úgy lehetne, ha különböző adalékanyagokat kevernénk a viaszba, de ezt semmiképpen sem szeretnénk, hiszen a természetesség mellett tettük le a voksunkat. Készítőként igyekszünk apró trükkökkel a minimumra szorítani a frostingot, ami nem egyszerű feladat, és alkalmanként sok fejfájást okoz. Teljesen megszüntetni viszont természetes úton nem lehet.

A szójaviasznak van egy nagyon előnyös tulajdonsága, mégpedig hogy a paraffinhoz képest sokkal könnyebben kezelhető. Meleg, szappanos vízzel szinte minden felületről lemosható, az üveg könnyen kitisztítható, a ruhán nem hagy foltot.

Nagyon fontos viszont, hogy a lefolyón sose önts le szójaviaszt, mert dugulást okozhat!

Először is leszögeznénk, hogy nyilván nem tetszhet mindenkinek ugyanaz és ez teljesen rendben van. Különbözőek vagyunk, ez így szép. 🙂

Természetes dolog, hogy a gyertya kupakját lecsavarva és közvetlenül beleszagolva túl erősnek, bódítónak, akár egyenesen kellemetlennek fogod találni az illatot. Ez azért van így, mert a gyertyákat nem arra terveztük, hogy 2 centiről szagolgassuk őket, hanem arra, hogy meggyújtva kellemesen belengje az illatuk a helyiséget.

Ha az első benyomásod negatív az illatról, adj neki egy második esélyt és próbáld ki! Használat közben az illat átalakul, más illatjegyeket, más rétegeket fogsz belőle érezni az idő múlásával.

Sokan nem tudják, de a szójaviasznak a paraffin tartalmú illatosított termékekkel ellentétben van egy bizonyos érési folyamata, vagyis minél régebbi készítésű, annál intenzívebb illatélményre számíthatunk használat közben. Mivel a gyertyáink/viaszaink legtöbbször csupán 2-4 naposak, amikor kiküldjük őket, ezért azt tanácsoljuk, hogy használat előtt mindenképp várj vele egy hetet, de ha kibírod akkor inkább kettőt! 🙂

Ha nagyon gyengének érzed használat közben az illatot, annak sokkal valószínűbb, hogy a termék “frissessége” az oka, nem pedig az, hogy “kispóroltuk belőle az illatanyagot” vagy “az én viaszomba biztosan kevesebb illat jutott”. Minden egyes termékbe ugyanannyi illatanyag kerül tized gramm pontossággal, azonban óriási különbségeket lehet tapasztalni egy pár napos és egy kb. 1 hónapos viasz ereje között.

Ettől függetlenül persze vannak a kínálatunkban alapvetően szolidabb és erősebb illatú termékek is, mert nem mindenki szereti ugyanazt. ❤

Az illatviasz minta egy minta termék (mint a nevéből is sejthető), pici viaszdarabka, ami arra lett kitalálva, hogy segítsen eldönteni, hogy az adott illat szimpatikus-e Neked annyira, hogy beruházz egy nagyobb kiszerelésre.

Nem tanácsos irreális elvárásokat támasztani egy mindössze 4-5 grammos termékkel szemben, ugyanis az illat tartósságát egy ekkora mintával nem fogod tudni realisztikusan tesztelni. Ha 1-2 óráig illatozott a mintád akkor be is töltötte a szerepét. 🙂

Mi úgy gondoljuk, hogy mindkettőnek megvan a maga előnye. 🙂

Az illatviaszokat azoknak ajánljuk, akik az intenzívebb illatélményeket kedvelik vagy esetleg sajnálják a szójagyertyákat meggyújtani.

A szójagyertyákat azoknak ajánljuk, akik a szolidabb illatélményeket kedvelik vagy hozzánk hasonlóan szeretik gyertyafénnyel feldobni a lakás hangulatát.

A Világok Lángja illatviaszok a szójagyertyákhoz hasonló módon főként szójaviaszból és illatolajakból állnak. Használatához szükséged lesz egy a célnak megfelelő párologtatóra, ami lehet teamécseses vagy elektromos.

Az illatviaszok használatáról, a megfelelő párologtató kiválasztásáról és tisztán tartásáról készítettünk egy képes útmutatót, amelyet itt érhetsz el.

Nagyon fontos az optimális méretű párologtató/viaszmelegítő kiválasztása. Sokan esnek abba a hibába, hogy túlságosan alacsony párologtatót használnak, ami negatívan befolyásolja a termék élettartamát és élvezhetőségét. Túl alacsony párologtató esetén a viasz a láng közelsége miatt hamar túlhevül, ezáltal rövid időn belül fullasztóan erős illatot generál (a viasz egyszerre adja ki az összes illatot, amit órák alatt fokozatosan kellene), ennek eredményeképpen a viasz élettartama jelentősen lecsökken.

Az optimális párologtató/viaszmelegítő körülbelül 11-15 cm magas. A mini, mindössze 6-8 centiméteres párologtatók bár tényleg nagyon cukik, a célnak egyáltalán nem felelnek meg, úgyhogy jobb őket elfelejteni.

Azért nem teszünk selyemport a gyertyákba, mert bár szépnek szép lenne, de ezzel jelentősen rontanánk a gyertya használhatóságát. A selyempor egyáltalán nem való láng közelébe, ugyanis fokozatosan eltömíti a gyertyát, egy idő után egyszerűen megfullad tőle a kanóc, elalszik a láng és nem fogod tudni többet meggyújtani. Sokaknak ismerős lehet ez az élmény, akik próbáltak már selyemporos gyertyát égetni.

Sajnos továbbra is sok készítő alkalmazza ezt a gyakorlatot, ami nagyon szomorú, mert ez általában arról árulkodik, hogy az adott termékek nem voltak rendesen tesztelve, a vevőket pedig megtéveszti, hiszen a végtermék nem tudja betölteni az elsődleges funkcióját.

Mi a selyemport kizárólag az illatviaszokban használjuk, azokban viszont imádjuk! 😍 

Az illatviaszoknál a csomagolást illetően az elsődleges szempont az, hogy a csomagolás aromazáró legyen, hogy a termék minél hosszabb ideig megőrizhesse minőségét. Sajnos erre jelenleg az egyetlen (számunkra jelenleg elérhető) megoldás a műanyagnak egy bizonyos fajtája.

Műanyagból sem mindegyik alkalmas az illatviaszok tárolására, úgyhogy ne vegyétek ki őket a csomagolásból! Bizonyos típusú műanyagok és a papír csomagolás is “kiszívja” az illatanyagot a viaszból, hosszú távon így tárolva a viasz akár teljesen el is tudja veszíteni az illatát. Arról nem is beszélve, hogy az illatolajjal szennyezett papír nem újrahasznosítható.

Opció lehet még a sütőpapír használata mint csomagolás, ami aromazáró szempontból még megfelelő is lenne (nem szívja ki az illatanyagot), de tulajdonképpen ebben az esetben egy műanyaggal kezelt papírról beszélünk, ami szintén nem újrahasznosítható és nehezen bomlik le, tehát megint nem vagyunk előrébb. Szintén nem újrahasznosítható és nehezen lebomló a papírzacskó, ami belülről be van vonva egy műanyagréteggel.

Természetesen tudjuk, hogy az általunk használt műanyag csomagolás sem jó megoldás (viszont legalább újrahasznosítható!), ezért folyamatosan keressük az alternatívákat. A jövőben várható az egyszer használatos műanyagokkal kapcsolatos szabályozás, ezért arra számítunk, hogy a nagy tőkével bíró cégek, – akik tényleg befolyással bírnak ezen a téren – rá lesznek kényszerítve arra, hogy kifejlesszenek valami jó kis környezetbarát alternatívát erre a problémára, amit mi, kisvállalkozások is tudunk majd hasznosítani. 🙂

Egyébként a környezetvédelem nekünk is szívügyünk és amennyire lehetőségeink engedik, odafigyelünk rá, hogy megfelelő döntéseket hozzunk. (Szójaviasz használata, lebomló térkitöltő chips, csomagolások újra felhasználása, újrahasznosított és újrahasznosítható műanyagok választása, stb.)

Azért nincsen (nem viaszból készült) díszítés a gyertyák tetején, mert nem szeretnénk, ha a vásárlóink balesetet szenvednének a mi felelőtlenségünk miatt.

Rengeteg látványos gyertyát lehet találni az interneten, telepakolva mindenféle földi jóval; fűszerek, száraz virágok, műanyag díszítőelemek, ásványok/kövek, flitterek, strasszkövek, stb. Ezeket nézegetni nagyon jó (legalábbis annak aki szereti az ilyesmit), dekorációnak, fotóskelléknek szintén nagyon jó, konkrétan gyertyának viszont nem alkalmas és rendkívül balesetveszélyes.

Ami meggyulladhat, az bizony meg is fog gyulladni, vagy még a legelején vagy a gyertya végéhez közeledve, amikor már a viasz kezd elfogyni, az odapakolt dolgok viszont sajnos nem párolognak el a kanóc mellől. Jó esetben időben észreveszed és elfújod, rossz esetben nem nézegeted percenként és baleset lesz belőle. Az ásványok magukba szívják a hőt és megrepesztik a konténert az egyenletlen hőeloszlás miatt a gyertya végéhez közeledve, egyes kristályok pedig hő hatására fel is robbanhatnak.

Mi, a Világok Lángjánál nem fogunk ilyen gyertyákat készíteni és árusítani, ugyanis mi elsősorban használatra tervezzük a termékeinket, amelyeket minden esetben tesztelünk. Számunkra elsődleges szempont, hogy a termékeink biztonságosak legyenek még a tapasztalatlanabb felhasználók számára is..