Barion Pixel
A rendelések átlagos feldolgozási ideje jelenleg 2-5 munkanap!

Segítség

Amennyiben nem találtad meg a kérdésedre a választ, vedd fel velünk a kapcsolatot!

pénztár oldalon az alábbi fizetési módok közül választhatsz:

Banki átutalás

Az utaláshoz szükséges adatokat a vásárlás befejezése után e-mailben fogjuk elküldeni. Az utalás során kérjük ne felejtsd el megadni rendelésed számát #XXX formátumban a közleményben, másképp nem fogjuk tudni beazonosítani, hogy melyik rendeléshez tartozik! A rendelés feldolgozását az összeg beérkezése után fogjuk tudni megkezdeni, erről e-mailben tájékoztatunk majd.

Bankkártyás fizetés (Barion)

Ebben az esetben a Barion felületén fizethetsz Visa, Maestro, Mastercard, American Express hitel- és bankkártyák, valamint Barion tárcád segítségével is. A fizetés befejeztével a rendelésedről visszaigazoló e-mailt küldünk és amint lehet, megkezdjük annak feldolgozását.

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adataid hozzánk nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

25.000 Ft feletti vásárlás esetén a GLS csomagpontra való szállítás, illetve a GLS házhoz szállítás INGYENES!

pénztár oldalon az alábbi fizetési módok közül választhatsz:

GLS csomagpont: 1290 Ft

A GLS országos csomagpont hálózatán keresztül 350 településen több mint 1000 átvevőpontra kérheted csomagod. A hozzád legközelebb lévő átvevőpontot ide kattintva könnyen megtalálhatod. További információért kattints ide. A csomag feladásáról e-mailben fogunk értesíteni, a szállítás jellemzően 1-2 munkanapot vesz igénybe. A csomagod megérkezéséről a futárszolgálat SMSben és e-mailben értesíteni fog, a csomagpontra szállítástól számítva 5 munkanapig fogod tudni azt átvenni.

GLS házhoz szállítás belföldre: 1990 Ft

Ennél a szállítási módnál kérjük nagyon figyelj a szállítási cím pontos megadására. Amennyiben szükséges, a pénztár oldalon adj meg külön számlázási és szállítási címeket. A csomag feladásáról e-mailben fogunk értesíteni, a szállítás jellemzően 1-2 munkanapot vesz igénybe. A csomagod megérkezéséről a futárszolgálat e-mailben értesíteni fog, illetve a futár egyeztetés céljából a kiszállításkor telefonon kereshet.

GLS házhozszállítás Magyarországon kívül: 9300 Ft-tól

Ennél a szállítási módnál kérjük nagyon figyelj a szállítási cím pontos megadására. Amennyiben szükséges, a pénztár oldalon adj meg külön számlázási és szállítási címeket. A csomag feladásáról e-mailben fogunk értesíteni. A csomagod megérkezéséről a futárszolgálat e-mailben értesíteni fog, illetve a futár egyeztetés céljából a kiszállításkor telefonon kereshet.

A szállítási idő a célországtól függően így alakul:

Szállítási idő (munkanap) Célország
2-3 Szlovákia
3-4 Szlovénia, Ausztria, Csehország, Románia, Horvátország, Lengyelország, Németország
4-5 Belgium, Hollandia, Luxemburg, Bulgária, Dánia
4-7 Franciaország, Olaszország
6-7 Írország

A célországok szállítási zónákhoz vannak rendelve:

Szállítási zóna Célország
1. zóna Ausztria, Csehország, Horvátország, Románia, Szlovákia, Szlovénia
2. zóna Belgium, Bulgária, Hollandia, Lengyelország, Luxemburg, Németország
3. zóna Dánia, Franciaország, Olaszország, Írország

A szállítás díja a cél zónától és a csomag súlyától függően így alakul:

Csomag max. súlya (kg) Szállítás díja (Ft) – 1. zóna Szállítás díja (Ft) – 2. zóna Szállítás díja (Ft) – 3. zóna
2 9300 9310 14940
3 9940 9800 15710
5 10130 10300 16510
10 10850 10710 17240
15 11730 12650 18270
20 12760 14430 19300
25 14230 16070 22140
30 15870 17700 24680
40 26400 30260 40450
  • A termékek ára nem tartalmazza a szállítási költséget, külön csomagolási költséget viszont nem számítunk fel.
  • Az aktuális feldolgozási időnk az oldal felső sávjában mindig fel van tüntetve, kérjük ezt tekintsd mérvadónak. Amennyiben ezt a határidőt nem tudjuk tartani, minden esetben értesítjük a megrendelőt email-ben.
  • A rendelésedről készült számlát a csomag feladásakor email-ben küldjük, ezzel további teendőd nem lesz.
  • Kérjük mindig ellenőrizd a kiszállítás vagy átvétel időpontjában a csomag sértetlenségét! Sérülten érkező csomag esetén kérd a helyszíni jegyzőkönyv felvételét, illetve vedd fel velünk a kapcsolatot a info@vilagoklangja.hu címen vagy a kapcsolat fül alatt.

Gyakran ismételt kérdések

Rendeléssel kapcsolatos kérdések

Sajnos jelenleg erre még nincsen lehetőség, de dolgozunk az ügyön! 🙂

Sajnos jelenleg erre nincsen lehetőség.

A számlát minden esetben elektronikusan küldjük vevőinknek. A számlát nem a fizetés megvalósulásakor, hanem a rendelés teljesítésekor állítja ki az automata rendszer. A teljesítésről szóló emailben a zöld ‘számla letöltése’ gombbal tudod megnézni a számládat. A számlával a további teendőd nincsen.

Az átutalásokat minden esetben kézzel dolgozzuk fel, vagyis eltelhet egy kis idő, míg megérkezik hozzád a visszaigazolás. Kérjük a rendelés leadása után várj 1 munkanapot, mielőtt felvennéd velünk a kapcsolatot emiatt!

A teljesítésről szóló email azt jelenti, hogy részünkről teljesítve lett a rendelés. Vagyis átadtuk a csomagodat a futárszolgálatnak, és a továbbiakról ők értesítenek majd. A teljesítésről szóló emailt NEM azt jelenti, hogy a csomagodnak már meg kellett volna érkeznie hozzád.

Az aktuális feldolgozási időnket az oldalon a legfelső sávban találod. A feldolgozási idő azt az időt jelenti, ami alatt mi elkészítjük a csomagodat és átadjuk a futárszolgálatnak. Innentől kezdve 1-2 munkanap az átlagos kiszállítás. Csúcsidőszakban ez növekedhet, erről mindig tájékozódj a futárszolgálatnál, ha sürgős a rendelésed.

Ha valami miatt nagyon sürgős a rendelésed, kérjük a leadás előtt írj nekünk egy emailt, hogy megbeszéljük milyen határidővel lenne szükséged a csomagra. Az éppen aktuális rendelésmennyiségünktől függően mindig megpróbáljuk előrébb venni a sorban a sürgős csomagokat.

Hibák sajnos bármikor előfordulhatnak, minden odafigyelés ellenére. Amennyiben a csomagod sérült vagy hibás termék(ek)et tartalmaz, írj nekünk az info@vilagoklangja.hu email címre, csatolj fotót a problémás termék(ek)ről és felvesszük Veled a kapcsolatot. 🙂

Termékekkel kapcsolatos kérdések

A hagyományos paraffin gyertyák égetése közben több mint tízféle toxikus anyag szabadul fel, miközben a felhasználója gyanútlanul élvezi a kellemes illatot. Gyakorlatilag mintha finomított kőolajat gyújtanál meg az otthonodban. Egészségkárosító hatása hosszú ideje ismert, azonban alacsony ára miatt még mindig sokan döntenek a paraffin mellett.

Ezzel szemben a szójaviasz…
? kevesebb korommal és füsttel ég, akár 50%-kal hosszabb ideig mint a hagyományos paraffin gyertyák
? alkalmas vegán otthonokba
? nem tartalmaz kőolaj származékot
? tudatos választás.

A Világok Lángja gyertyák és illatviaszok készítésekor kizárólag prémium minőségű GMO mentes szójaviaszt használunk.

A Világok Lángja szójaviasz termékek készítéséhez megbízható forrásokból származó, neves parfümházak által kevert prémium illatolajakat használunk, melyek alapja legtöbbször valamilyen illóolaj. Ez az illatanyagok parabén mentesek és az EU-s előírásoknak megfelelően készültek.

Az illatolajak az illóolajakhoz hasonlóan egyes esetekben kiválthatnak allergiás reakciót. Ha allergiás reakciót tapasztalsz valamelyik termékünk használata közben, azonnal hagyd abba a használatát!

Szívesen adunk tájékoztatást a konkrét termékek esetleges allergén tartalmáról, ha valamelyik termék érdekel ilyen szempontból, keress minket bátran és segítünk!

Jelenleg sajnos erre nem tudunk lehetőséget biztosítani, bármennyire is szeretnénk. A kiürült gyertyás üvegeket szépen ki lehet tisztítani, ezután pedig számos kreatív dologra tudod őket újrahasználni. 🙂

Ha nem szeretnéd őket másra felhasználni, akkor se dobd őket a kukába, hanem a kitisztított üveget vidd el egy szelektív üveggyűjtőbe!

Készítettünk erről egy könnyen követhető képes útmutatót, amelyet itt érhetsz el.

Nagyon hangulatos tud lenni egy fakanócos gyertya, azonban van néhány dolog, amit érdemes észben tartani.
A fakanócot kicsit nehezebb meggyújtani, mint a pamutot. Gondolj csak a tábortűzre, annak is kell egy kis idő, mire belobban a tűz. Meggyújtáskor tartsd a lángot a kanóchoz legalább 10 mp hosszan. Érdemes egy kicsit megolvasztani a kanóc tövében a viaszt az öngyújtóval, hogy a fa tudjon miből “táplálkozni”.
A fakanócot minden égetés után érdemes visszavágni/visszatörni a szép és egészséges égés érdekében. Ha a visszavágást elmulasztod, a láng túl nagy lehet, ami balesetveszélyes.

A fehér, kristályszerű képződmény, amit néha a szójaviasz gyertyák oldalán és tetején látható a “frosting”-nak nevezett jelenség.
A frosting egy teljesen természetes dolog, amely a 100%-os tisztaságú szójaviasz kémiai szerkezetéből adódik. Elsősorban a hőingadozás miatt alakul ki, így fordulhat elő, hogy a tökéletes textúrájú gyertya égetés után úgy köt vissza, hogy kis fehér kristályok jelennek meg rajta. Ettől nem kell megijedni, egyáltalán nem jelenti azt, hogy megromlott volna a gyertya, vagy hasonló! A frosting a gyertyák teljesítményét (égés, illat) egyáltalán nem befolyásolja, csupán egy esztétikai dolog! Innen lehet tudni, hogy tényleg 100%-os szójaviaszból készült a gyertya, nem pedig paraffinból. 🙂

Kiiktatni ezt a jelenséget úgy lehetne, ha különböző adalékanyagokat kevernénk a viaszba, de ezt semmiképpen sem szeretnénk, hiszen a természetesség mellett tettük le a voksunkat. Készítőként igyekszünk apró trükkökkel a minimumra szorítani a frostingot, ami nem egyszerű feladat, és alkalmanként sok fejfájást okoz. Teljesen megszüntetni viszont természetes úton nem lehet.

A szójaviasznak van egy nagyon előnyös tulajdonsága, mégpedig hogy a paraffinhoz képest sokkal könnyebben kezelhető. Meleg, szappanos vízzel szinte minden felületről lemosható, az üveg könnyen kitisztítható, a ruhán nem hagy foltot.

Nagyon fontos viszont, hogy a lefolyón sose önts le szójaviaszt, mert dugulást okozhat!

Először is leszögeznénk, hogy nyilván nem tetszhet mindenkinek ugyanaz és ez teljesen rendben van.  🙂

Természetes dolog, hogy a gyertya kupakját lecsavarva és közvetlenül beleszagolva túl erősnek, bódítónak, akár egyenesen kellemetlennek fogod találni az illatot. Ez azért van így, mert a gyertyákat nem arra terveztük, hogy pár centiről szagolgassuk őket, hanem arra, hogy meggyújtva kellemesen belengje az illatuk a helyiséget.

Ha az első benyomásod negatív az illatról, adj neki egy második esélyt és próbáld ki! Használat közben az illat átalakul, más illatjegyeket, más rétegeket fogsz belőle érezni az idő múlásával.

Sokan nem tudják, de a szójaviasznak a paraffin tartalmú illatosított termékekkel ellentétben van egy bizonyos érési folyamata, vagyis minél régebbi készítésű, annál intenzívebb illatélményre számíthatunk használat közben. Mivel a gyertyáink/viaszaink néhány esetben csupán pár naposak, amikor kiküldjük őket, ezért azt tanácsoljuk, hogy használat előtt mindenképp várj vele egy hetet, de ha kibírod akkor inkább kettőt! 🙂

Ettől függetlenül persze vannak a kínálatunkban alapvetően szolidabb és erősebb illatú termékek is, mert nem mindenki szereti ugyanazt. ❤

Az illatviasz minta egy minta termék, amit arra találtunk ki, hogy segítsen eldönteni, hogy az adott illat szimpatikus-e egyáltalán Neked annyira, hogy beruházz egy nagyobb kiszerelésre. Mindössze 4-5 grammosak a mintáink, az illat tartósságát egy ekkora darab viasszal nem fogod tudni realisztikusan tesztelni. 

Mi úgy gondoljuk, hogy mindkettőnek megvan a maga előnye. 🙂

Az illatviaszokat azoknak ajánljuk, akik az intenzívebb illatélményeket kedvelik vagy esetleg sajnálják a szójagyertyákat meggyújtani.

A szójagyertyákat azoknak ajánljuk, akik a szolidabb illatélményeket kedvelik vagy hozzánk hasonlóan szeretik gyertyafénnyel feldobni a lakás hangulatát.

A Világok Lángja illatviaszok a szójagyertyákhoz hasonló módon főként szójaviaszból és illatolajakból állnak. Használatához szükséged lesz egy a célnak megfelelő párologtatóra, ami lehet teamécseses vagy elektromos.

Az illatviaszok használatáról, a megfelelő párologtató kiválasztásáról és tisztán tartásáról készítettünk egy képes útmutatót, amelyet itt érhetsz el.

Nagyon fontos az optimális méretű párologtató/viaszmelegítő kiválasztása. Sokan esnek abba a hibába, hogy túlságosan alacsony párologtatót használnak, ami negatívan befolyásolja a termék élettartamát és élvezhetőségét. Túl alacsony párologtató esetén a viasz a láng közelsége miatt hamar túlhevül, ezáltal rövid időn belül fullasztóan erős illatot generál (a viasz egyszerre adja ki az összes illatot, amit órák alatt fokozatosan kellene), ennek eredményeképpen a viasz élettartama jelentősen lecsökken.

Az optimális párologtató/viaszmelegítő körülbelül 11-15 cm magas. A mini, mindössze 6-8 centiméteres párologtatók bár tényleg nagyon cukik, a célnak egyáltalán nem felelnek meg.

Azért nem teszünk selyemport a gyertyákba, mert bár szépnek szép lenne, de ezzel jelentősen rontanánk a gyertya használhatóságát. A selyempor egyáltalán nem való láng közelébe, ugyanis fokozatosan eltömíti a gyertyát, egy idő után egyszerűen megfullad tőle a kanóc, elalszik a láng és nem fogod tudni többet meggyújtani. Sokaknak ismerős lehet ez az élmény, akik próbáltak már selyemporos gyertyát égetni.

Mi a selyemport kizárólag az illatviaszokban használjuk, azokban viszont imádjuk! 😍 

Az illatviaszoknál a csomagolást illetően az elsődleges szempont az, hogy a csomagolás aromazáró legyen, hogy a termék minél hosszabb ideig megőrizhesse minőségét. Sajnos erre jelenleg az egyetlen (számunkra jelenleg elérhető) megoldás a műanyagnak egy bizonyos fajtája.

Műanyagból sem mindegyik alkalmas az illatviaszok tárolására, úgyhogy ne vegyétek ki őket a csomagolásból! Bizonyos típusú műanyagok és a papír csomagolás is “kiszívja” az illatanyagot a viaszból, hosszú távon így tárolva a viasz akár teljesen el is tudja veszíteni az illatát. Arról nem is beszélve, hogy az illatolajjal szennyezett papír nem újrahasznosítható.

A környezetvédelem nekünk is szívügyünk és amennyire lehetőségeink engedik, odafigyelünk rá, hogy megfelelő döntéseket hozzunk. (Szójaviasz használata, lebomló térkitöltő chips, csomagolások újra felhasználása, újrahasznosított és újrahasznosítható műanyagok választása, stb.)