info@vilagoklangja.hu
Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett, 5-7 munkanapon belül

GYIK

Gyakran ismételt kérdések

Amennyiben nem találtad meg a kérdésedre a választ, vedd fel velünk a kapcsolatot!

RENDELÉSSEL/WEBOLDALLAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

Hogyan tudok fizetni?

A webshopban fizetni banki átutalással, bankkártyával (Barion) vagy pedig utánvétes fizetéssel tudsz. Utánvétes fizetési lehetőség csak foxpost csomagautomata választása esetén lehetséges! További információk a szállítási és fizetési információk oldalon.

Milyen szállítási módok közül választhatok?

Aktuális szállítási ajánlatainkról itt tájékozódhatsz: https://vilagoklangja.hu/szallitas/

Meg tudom nézni/szagolni valahol személyesen a gyertyákat?

Sajnos jelenleg erre még nincsen lehetőség, de dolgozunk az ügyön! 🙂

Van lehetőség személyes átvételre?

Sajnos jelenleg erre nincsen lehetőség.

Van lehetőség külföldi szállításra?

Igen, rengeteg európai országba tudunk szállítani a GLS segítségével. Az aktuális árakról, az elérhető országról itt tájékozódhatsz: https://vilagoklangja.hu/szallitas/

Kifizettem a rendelésemet, de nem kaptam számlát. Mi a teendő?

A számlát minden esetben elektronikusan küldjük vevőinknek. A számlát nem a fizetés megvalósulásakor, hanem a rendelés teljesítésekor állítja ki az automata rendszer. A teljesítésről szóló emailben a zöld ‘számla letöltése’ gombbal tudod megnézni a számládat. A számlával a további teendőd nincsen.

Banki átutalással fizettem, de nem kaptam visszaigazolást. Mi a teendő?

Az átutalásokat minden esetben kézzel dolgozzuk fel, vagyis eltelhet egy kis idő, míg megérkezik hozzád a visszaigazolás. Kérjük a rendelés leadása után várj 1 munkanapot, mielőtt felvennéd velünk a kapcsolatot emiatt!

Kaptam egy emailt, miszerint a rendelésem teljesítve lett, azonban nem kaptam meg a csomagot. Mi a teendő?

A teljesítésről szóló email azt jelenti, hogy részünkről teljesítve lett a rendelés. Vagyis átadtuk a csomagodat a futárszolgálatnak, és a továbbiakról ők értesítenek majd. A teljesítésről szóló emailt NEM azt jelenti, hogy a csomagodnak már meg kellett volna érkeznie hozzád.

Mennyi idő alatt kaphatom kézhez a rendelésemet?

Az aktuális feldolgozási időnket az oldalon a legfelső sávban, valamint a termékek oldalain is megtalálod. A feldolgozási idő azt az időt jelenti, ami alatt mi elkészítjük a csomagodat és átadjuk a futárszolgálatnak. Innentől kezdve Foxpost automata esetén átlagosan 2-3 nap, GLS házhoz szállítás eseten 1-2 munkanap az átlagos kiszállítás. Csúcsidőszakban ez növekedhet, erről mindig tájékozódj a futárszolgálatnál, ha sürgős a rendelésed.

Sürgősen szükségem lenne a rendelésemre. Mit lehet tenni?

Ha valami miatt nagyon sürgős a rendelésed, kérjük a leadás előtt írj nekünk egy emailt, hogy megbeszéljük milyen határidővel lenne szükséged a csomagra. Az éppen aktuális rendelésmennyiségünktől függően mindig megpróbáljuk előrébb venni a sorban a sürgős csomagokat.

Sérülten érkezett a csomagom / Nem az volt a csomagban, amit rendeltem. Mi a teendő?

Hibák sajnos bármikor előfordulhatnak, minden odafigyelés ellenére. Amennyiben a csomagod sérült vagy hibás termék(ek)et tartalmaz, írj nekünk az info@vilagoklangja.hu email címre, csatolj fotót a problémás termék(ek)ről és felvesszük Veled a kapcsolatot. 🙂

Miért nem jelenik az értékelésem a terméknél? Mik a szabályok az értékeléssel kapcsolatban?

Minden értékelés csak jóváhagyás után jelenik meg az oldalon. Ennek bevezetésére sajnálatos módon különböző visszaélések adtak okot. Ebből kifolyólag az értékeléseid nem fognak rögtön megjelenni, de igyekszünk minél gyorsabban jóváhagyni őket. 🙂

A jóváhagyási rendszer egyáltalán nem azért van, mert cenzúráznánk a véleményeiteket, az egy csillagos értékeléseket is kiengedjük, amennyiben azok korrektek. Negatív értékelést sosem törlünk csupán azért, mert negatív. A negatív kritika egészséges, építkezünk belőle.

Milyen értékeléseket nem engedünk ki?

 • Trágár, ócsároló kommentek
 • Nem releváns, spam (konkurens cég reklámozása ez a kategória!)
 • Egyszavas vagy csak egy emojit tartalmaz összesen
 • Aki lepontozza a Teszlek gyertyát/viaszt, mert nem abba a házba osztotta be, ahova szerette volna
 • Spekuláló, fals infót tartalmazó kommentek (“az én illatviaszomba biztosan kevesebb illatanyag jutott” és társai. Ilyen egyébként nincsen, minden illatviaszban tized grammra pontosan ugyanannyi az illatanyag.)

A fentiekhez képest határeset, de még szeretnénk hozzátenni:

Ha kaptál tőlünk a rendelésed mellé egy pl. fahéj illatú mintát, akkor légy szíves ne pontozd le csak azért, mert “te utálod a fahéjat és magadtól sosem választottad volna ezt”, mert ezzel nem segítesz senkinek. Vagy ha van egy pl. rózsa illatú gyertya/viasz, amit te magadtól megveszel, majd egy csillagot adsz rá, mert “te amúgy utálod a rózsát”, azon azért egy kicsit felszalad a szemöldököm… 🙂

A jó értékelés:

 • Legalább egy mondat
 • Kicsit többről is szól, mint hogy tetszik/nem tetszik. Leírhatod, hogy téged mire emlékeztet, kinek ajánlod/nem ajánlod, mi volt a termékkel a tapasztalatod. Persze nem kell regényt írni. 🙂

TERMÉKEKKEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

Miért jó választás a szójaviasz?

A hagyományos paraffin gyertyák égetése közben több mint tízféle toxikus anyag szabadul fel, miközben a felhasználója gyanútlanul élvezi a kellemes illatot. Gyakorlatilag mintha finomított kőolajat gyújtanál meg az otthonodban. Egészségkárosító hatása hosszú ideje ismert, azonban alacsony ára miatt még mindig sokan döntenek a paraffin mellett.

Ezzel szemben a szójaviasz…
? kevesebb korommal és füsttel ég, akár 50%-kal hosszabb ideig mint a hagyományos paraffin gyertyák
? alkalmas vegán otthonokba
? nem tartalmaz mesterséges anyagot
? garantáltan GMO mentes
? tudatos választás.

A Világok Lángja gyertyák és illatviaszok készítésekor kizárólag prémium minőségű szójaviaszt használunk.

Mivel illatosítjátok a termékeket? Lehetek-e rá allergiás?

A Világok Lángja szójaviasz termékek készítéséhez megbízható forrásokból származó, neves parfümházak által kevert prémium illatolajakat használunk, melyek alapja legtöbbször valamilyen illóolaj. Ez az illatanyagok parabén mentesek és az EU-s előírásoknak megfelelően készültek.

Az illatolajak az illóolajakhoz hasonlóan egyes esetekben kiválthatnak allergiás reakciót. Ha allergiás reakciót tapasztalsz valamelyik termékünk használata közben, azonnal hagyd abba a használatát!

Szívesen adunk tájékoztatást a konkrét termékek esetleges allergén tartalmáról, ha valamelyik termék érdekel ilyen szempontból, keress minket bátran és segítünk!

"Jogdíj rendben van?"

Rengeteg “aggódó” kérdést kapunk ezzel kapcsolatban, úgyhogy szeretnénk mindenkit biztosítani, hogy sokakkal ellentétben mi nem hasraütésszerűen használjuk fel a különböző jogdíjas tartalmakat kényünk-kedvünk szerint.

Minden egyes termék/design/fandom bevezetését hosszas kutatómunka/konzultáció előzi meg és ami kétséges téma, abba már inkább nem is megyünk bele, mert nyilvánvalóan nem éri meg kockáztatni. A jogdíjas tartalmak használatakor (képek, betűtípusok, fanartok, stb.) természetesen fizetjük a licenszdíjat/fizetünk a művésznek, nem csak “lelopjuk az internetről”.

Milyen termékeket és gépeket használtok? Honnan szerzitek be az alapanyagokat? Mi a gyertya receptje? Én is szeretnék gyertyaöntéssel foglalkozni, tudtok segíteni? stb.

Anélkül, hogy bárkit megbántanánk ezzel a válasszal, szeretnénk hangsúlyozni, hogy a felhasznált anyagok, beszerzőhelyek, receptúrák és folyamatok mind üzleti titoknak számítanak és nem adjuk ki őket, bárki bármennyire szépen (vagy adott esetben csúnyán) kéri. Akkor sem, ha csak egy gyertyát szeretnél önteni anyukád/mamád/a macskád születésnapjára.

Több évnyi kísérletezés és tökéletesítés eredménye az, ahol jelenleg a termékeinkkel tartunk és az összegyűlt szakmai tudást nem áll szándékunkban tovább adni. Köszönjük szépen, hogy ezt mindenki tiszteletben tartja!

Vissza lehet küldeni hozzátok/ le lehet adni valahol a kiürült gyertyaüvegeket?

Jelenleg sajnos erre nem tudunk lehetőséget biztosítani, bármennyire is szeretnénk. A kiürült gyertyás üvegeket szépen ki lehet tisztítani, ezután pedig számos kreatív dologra tudod őket újrahasználni. 🙂

Ha nem szeretnéd őket másra felhasználni, akkor se dobd őket a kukába, hanem a kitisztított üveget vidd el egy szelektív üveggyűjtőbe!

GYERTYÁVAL ÉS ILLATVIASZOKKAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

Mire kell figyelnem a gyertyám égetése közben?

Égetés közben nagyon fontos, hogy betartsd az alapvető baleset- és tűzvédelmi előírásokat. Ezekről bővebben a felhasználói tájékoztatónk olvashatsz.

A rendelések mellé szoktunk mellékelni egy szójagyertya és egy illatviasz kisokost is, amelyben hasznos tippeket, további tudnivalókat olvashatsz a termékekről.

Hogyan érdemes égetni a szójaviasz gyertyát?

Törekedj arra, hogy az égetés legalább addig tartson, amíg a megolvadt viaszmedence széle el nem éri az üveg oldalát. Ha több egymás utáni alkalommal is elmulasztod (pl. mindig fél-egy órára gyújtod csak meg a gyertyát), a viasz nehezebben fog a széléig megolvadni, és kialakulhat az ún. “tunneling” nevű jelenség, amikor a gyertya közepe beég, és az üveg szélén ottmarad az értékes illatos viasz.

Az újabb használat előtt mindig vágd egy kicsit vissza a kanócot. Különösen fontos ez a fakanócok esetében, hiszen ha nem teszed meg, a láng túl nagy lehet, ami balesetveszélyes, és megrepesztheti az üveget. A fakanócot kb. 2-3 mm magasra, a pamutkanócot pedig kb. 5 mm magasra érdemes vágni. Nagyon fontos, hogy gondozd a gyertyád kanócát, mert ezzel biztosítod az optimális lángméretet és égési rátát.

Az égési idő soha ne tartson tovább 4 óránál.

Sose égesd a kanócot a talpáig, mert balesetveszélyes lehet! A legoptimálisabb használat mellett is marad az üveg alján kb 1 cm viasz. Ezt kikanalazhatod egy párologtatóba és felhasználhatod, mint illatviasz. 🙂

A rendelések mellé mellékelt kisokosokat kérjük figyelmesen olvasd el a termékek használata előtt!

Mit érdemes tudni a fakanócról?

Nagyon hangulatos tud lenni egy fakanócos gyertya, azonban van néhány dolog, amit érdemes észben tartani.
A fakanócot kicsit nehezebb meggyújtani, mint a pamutot. Gondolj csak a tábortűzre, annak is kell egy kis idő, mire belobban a tűz. Meggyújtáskor tartsd a lángot a kanóchoz legalább 10 mp hosszan. Érdemes egy kicsit megolvasztani a kanóc tövében a viaszt az öngyújtóval, hogy a fa tudjon miből “táplálkozni”.
A fakanócot minden égetés után érdemes visszavágni/visszatörni a szép és egészséges égés érdekében. Ha a visszavágást elmulasztod, a láng túl nagy lehet, ami balesetveszélyes.

Érdekes fehér kristályszerű képződmény jelent meg a gyertyámon. Mi lehet ez?

A fehér, kristályszerű képződmény, amit néha a szójaviasz gyertyák oldalán és tetején láthattok, a “frosting”-nak nevezett jelenség.
A frosting egy teljesen természetes dolog, amely a 100%-os tisztaságú szójaviasz kémiai szerkezetéből adódik. Elsősorban a hőingadozás miatt alakul ki, így fordulhat elő, hogy a tökéletes textúrájú gyertya égetés után úgy köt vissza, hogy kis fehér kristályok jelennek meg rajta. Ettől nem kell megijedni, egyáltalán nem jelenti azt, hogy megromlott volna a gyertya, vagy hasonló! A frosting a gyertyák teljesítményét (égés, illat) egyáltalán nem befolyásolja, csupán egy esztétikai dolog! Innen lehet tudni, hogy tényleg 100%-os szójaviaszból készült a gyertya, nem pedig paraffinból. 🙂

Kiiktatni ezt a jelenséget úgy lehetne, ha különböző adalékanyagokat kevernénk a viaszba, de ezt semmiképpen sem szeretnénk, hiszen a természetesség mellett tettük le a voksunkat. Készítőként igyekszünk apró trükkökkel a minimumra szorítani a frostingot, ami nem egyszerű feladat, és alkalmanként sok fejfájást okoz. Teljesen megszüntetni viszont természetes úton nem lehet.

Hogyan lehet eltávolítani a maradék szójaviaszt az üvegből, ha már elhasználtuk a gyertyát? Ki lehet-e szépen szedni textilből, ha rácsöppen?

A szójaviasznak van egy nagyon előnyös tulajdonsága, mégpedig hogy a paraffinhoz képest sokkal könnyebben kezelhető. Meleg, szappanos vízzel szinte minden felületről lemosható, az üveg könnyen kitisztítható, a ruhán nem hagy foltot.

Nagyon fontos viszont, hogy a lefolyón sose önts le szójaviaszt, mert dugulást okozhat!

Túl erős az illata gyertyának, elszédülök ha beleszagolok az üvegbe! Nem tetszik a gyertya illata!

Először is leszögeznénk, hogy nyilván nem tetszhet mindenkinek ugyanaz és ez teljesen rendben van. Különbözőek vagyunk, ez így szép. 🙂

Természetes dolog, hogy a gyertya kupakját lecsavarva és közvetlenül beleszagolva túl erősnek, bódítónak, akár egyenesen kellemetlennek fogod találni az illatot. Ez azért van így, mert a gyertyákat nem arra terveztük, hogy 2 centiről szagolgassuk őket, hanem arra, hogy meggyújtva kellemesen belengje az illatuk a helyiséget.

Ha az első benyomásod negatív az illatról, adj neki egy második esélyt és próbáld ki! Használat közben az illat átalakul, más illatjegyeket, más rétegeket fogsz belőle érezni az idő múlásával.

Nem találom elég erősnek a gyertyám/illatviaszom illatát használat közben!

Sokan nem tudják, de a szójaviasznak a paraffin tartalmú illatosított termékekkel ellentétben van egy bizonyos érési folyamata, vagyis minél régebbi készítésű, annál intenzívebb illatélményre számíthatunk használat közben. Mivel a gyertyáink/viaszaink legtöbbször csupán 2-4 naposak, amikor kiküldjük őket, ezért azt tanácsoljuk, hogy használat előtt mindenképp várj vele egy hetet, de ha kibírod akkor inkább kettőt! 🙂

Ha nagyon gyengének érzed használat közben az illatot, annak sokkal valószínűbb, hogy a termék “frissessége” az oka, nem pedig az, hogy “kispóroltuk belőle az illatanyagot” vagy “az én viaszomba biztosan kevesebb illat jutott”. Minden egyes termékbe ugyanannyi illatanyag kerül tized gramm pontossággal, azonban óriási különbségeket lehet tapasztalni egy pár napos és egy kb. 1 hónapos viasz ereje között.

Ettől függetlenül persze vannak a kínálatunkban alapvetően szolidabb és erősebb illatú termékek is, mert nem mindenki szereti ugyanazt. 🙂

Kipróbáltam az illatviasz mintátokat és csak 1-2 óráig lehetett érezni. Miért?

Az illatviasz minta egy minta termék (mint a nevéből is sejthető), pici viaszdarabka, ami arra lett kitalálva, hogy segítsen eldönteni, hogy az adott illat szimpatikus-e Neked annyira, hogy beruházz egy nagyobb kiszerelésre.

Nem tanácsos irreális elvárásokat támasztani egy mindössze 4-5 grammos termékkel szemben, ugyanis az illat tartósságát egy ekkora mintával nem fogod tudni realisztikusan tesztelni. Ha 1-2 óráig illatozott a mintád akkor be is töltötte a szerepét. 🙂

Melyiket válasszam, gyertya vagy illatviasz?

Mi úgy gondoljuk, hogy mindkettőnek megvan a maga előnye. 🙂

Az illatviaszokat azoknak ajánljuk, akik az intenzívebb illatélményeket kedvelik vagy esetleg sajnálják a szójagyertyákat meggyújtani.

A szójagyertyákat azoknak ajánljuk, akik a szolidabb illatélményeket kedvelik vagy hozzánk hasonlóan szeretik gyertyafénnyel feldobni a lakás hangulatát.

Mi az az illatviasz? Hogyan kell használni?

A Világok Lángja illatviaszok a szójagyertyákhoz hasonló módon főként szójaviaszból és illatolajakból állnak. Használatához szükséged lesz egy a célnak megfelelő párologatóra, ami lehet teamécseses vagy elektromos.

Az illatviasz használata lépésről lépésre:

 1. Távolítsd el a csomagolást.
 2. Helyezz a viaszból egy tetszőleges darabkát a párologatóba! Soha ne adj hozzá vizet!
 3. Gyújtd meg alatta egy illatmentes teamécsest vagy kapcsold be, be ha elektromos párologtatód van.) Ügyelj rá, hogy a megfelelő méretű teamécsest használd! (4 órás)
 4. Élvezd a kellemes illatot!

Hogyan távolítsam el az illatviaszt a párolgatómból, ha már cserélni szeretném?

A gyertyával ellentétben az illatviasz nem akkor ér az élettartama végére, amikor elfogy, hanem fokozatosan veszít az illaterősségéből. Ha már nem érzed elég erősnek az illatviasz illatát, itt az ideje cserélni!

Erre többféle módszer is alkalmas lehet:

 • Egyszerűen töröld ki egy papírtörlővel, miután elfújtad a gyertyát, vagy ejts bele egy vattapamacsot, ami felszívja a viaszt. Vigyázz, a párologtató és a viasz is nagyon forró ilyenkor!
 • Helyezd mélyhűtőbe pár percre a párologtatót és utána könnyen ki tudod pattintani a viaszt egyben.
 • A már megszilárdult viasz alatt gyújts egy mécsest, várj 10-15 másodpercet és egyben ki tudod emelni a viaszt. A felesleget papírtörlővel tisztítsd ki.

Nagyon fontos, hogy a viaszt soha ne öntsd le a lefolyón, mert duguálst okozhat!

Milyen párologtatót javasoltok az illatviaszhoz?

Nagyon fontos az optimális méretű párologtató/viaszmelegítő kiválasztása. Sokan esnek abba a hibába, hogy túlságosan alacsony párologtatót használnak, ami negatívan befolyásolja a termék élettartamát és élvezhetőségét. Túl alacsony párologtató esetén a viasz a láng közelsége miatt hamar túlhevül, ezáltal rövid időn belül fullasztóan erős illatot generál (a viasz egyszerre adja ki az összes illatot, amit órák alatt fokozatosan kellene), ennek eredményeképpen a viasz élettartama jelentősen lecsökken.

Az optimális párologtató/viaszmelegítő körülbelül 11-14 cm magas. A mini, mindössze 6-8 centiméteres párologatók bár tényleg nagyon cukik, a célnak egyáltalán nem felelnek meg, úgyhogy jobb őket elfelejteni.

Miért nem tesztek selyemport a gyertyákba is? Más készítőknél láttam, és annyira szép!

Azért nem teszünk selyemport a gyertyákba, mert bár szépnek szép lenne, de ezzel jelentősen rontanánk a gyertya használhatóságát. A selyempor egyáltalán nem való láng közelébe, ugyanis fokozatosan eltömíti a gyertyát, egy idő után egyszerűen megfullad tőle a kanóc, elalszik a láng és nem fogod tudni többet meggyújtani. Sokaknak ismerős lehet ez az élmény, akik próbáltak már selyemporos gyertyát égetni.

Sajnos továbbra is sok készítő alkalmazza ezt a gyakorlatot, ami nagyon szomorú, mert ez általában arról árulkodik, hogy az adott termékek nem voltak rendesen tesztelve, a vevőket pedig megtéveszti, hiszen a végtermék nem tudja betölteni az elsődleges funkcióját.

Mi a selyemport kizárólag az illatviaszokban használjuk, azokban viszont imádjuk! 🙂

Miért csomagoljátok műanyagba az illatviaszokat? Ennél biztosan lenne jobb megoldás is! Láttam, hogy XYZ papírba csomagolja őket, ő tényleg odafigyel a környezetvédelemre!

Az illatviaszoknál a csomagolást illetően az elsődleges szempont az, hogy a csomagolás aromazáró legyen, hogy a termék minél hosszabb ideig megőrizhesse minőségét. Sajnos erre jelenleg az egyetlen (számunkra jelenleg elérhető) megoldás a műanyagnak egy bizonyos fajtája. (Műanyagból sem mindegyik alkalmas az illatviaszok tárolására, úgyhogy ne vegyétek ki őket a csomagolásból!)

Bizonyos típusú műanyagok és a papír csomagolás is “kiszívja” az illatanyagot a viaszból, hosszú távon így tárolva a viasz akár teljesen el is tudja veszíteni az illatát. Arról nem is beszélve, hogy az illatolajjal szennyezett papír nem újrahasznosítható.

Opció lehet még a sütőpapír használata mint csomagolás, ami aromazáró szempontból még megfelelő is lenne (nem szívja ki az illatanyagot), de tulajdonképpen ebben az esetben egy műanyaggal kezelt papírról beszélünk, ami szintén nem újrahasznosítható és nehezen bomlik le, tehát megint nem vagyunk előrébb. Szintén nem újrahasznosítható és nehezen lebomló a papírzacskó, ami belülről be van vonva egy műanyagréteggel.

Tehát ez a kettő sem nem jobb választás, bármennyire is szeretik néhányan ezeket a megoldásokat környezetbarátabbnak beállítani, ez legtöbbször csak marketing.

Természetesen tudjuk, hogy az általunk használt műanyag zacskó sem jó megoldás (viszont legalább újrahasznosítható), ezért folyamatosan keressük az alternatívákat. A jövőben várható az egyszer használatos műanyagokkal kapcsolatos szabályozás, ezért arra számítunk, hogy a nagy tőkével bíró cégek, – akik tényleg befolyással bírnak ezen a téren – rá lesznek kényszerítve arra, hogy kifejlesszenek valami jó kis környezetbarát alternatívát erre a problémára, amit mi, kisvállalkozások is tudunk majd hasznosítani. 🙂

Egyébként a környezetvédelem nekünk is szívügyünk és ami csak tőlünk telhető, azt már most is megtesszük ez ügyben. (Szójaviasz használata, lebomló térkitöltő chips, csomagolások újra felhasználása, újrahasznosított és újrahasznosítható műanyagok, stb.)

Miért nincs a gyertyák tetején semmilyen díszítés? Túl egyszerű így, fel kellene dobni valahogy!

Azért nincsen (nem viaszból készült) díszítés a gyertyák tetején, mert nem szeretnénk, ha a vásárlóink magukra gyújtanák a házat a termékeink miatt… 🙂

Rengeteg látványos gyertyát lehet találni az interneten, telepakolva mindenféle földi jóval; fűszerek, száraz virágok, műanyag izék, ásványok, alufólia darabkák (?), flitterek, strasszkövek, egyes gyertyákon még étel is előfordul; cukordrazsé, pillecukor és minden, amit csak ember el tud képzelni. Ezeket nézegetni nagyon jó (legalábbis annak aki szereti az ilyesmit), dekorációnak, fotóskelléknek szintén nagyon jó, konkrétan gyertyának viszont nem alkalmas és rendkívül balesetveszélyes.

Ami meggyulladhat, az bizony meg is fog gyulladni, vagy még a legelején vagy a gyertya végéhez közeledve, amikor már a viasz kezd elfogyni, az odapakolt mütyürök viszont sajnos nem párolognak el a kanóc mellől. Jó esetben időben észreveszed és elfújod, rossz esetben nem nézegeted percenként és magadra gyújtod a házad. Az ásványok magukba szívják a hőt és megrepesztik a konténert az egyenletlen hőeloszlás miatt a gyertya végéhez közeledve, a strasszkövek/műanyag flitterek pedig megolvadnak, az olvadt műanyagból gőzölgő anyagokat pedig senki sem szereti belélegezni.

Bár úgy tűnik, hogy valamilyen furcsa okból kifolyólag erre lenne igény, a Világok Lángjánál nem fogunk ilyen gyertyákat készíteni és árusítani, ugyanis mi elsősorban használatra tervezzük a termékeinket, amelyeket minden esetben tesztelünk. Ha azonban valaki mégis ilyen gyertyára vágyna, azt tanácsolnám neki, hogy legalább meggyújtás előtt távolítson el róla mindent ami nem rá való. Illetve ne adjon ilyen gyertyát ajándékba, ha nem szeretne háztűz okozója lenni.