Barion Pixel
A rendelések átlagos feldolgozási ideje jelenleg 2-5 munkanap!

Ha ezen a héten vettél kézhez csomagot tőlünk, már találkozhattál egy apró, de jelentős változtatással a csomagban. Ez a változás most kivételesen nem a termékeinkkel kapcsolatos, hanem amit körülöttük látsz a dobozban. 😊

Az iroda és a műhely mindennapi működtetéséből rengeteg papírhulladékunk keletkezik, amit eddig szelektíven gyűjtöttünk és adtunk le. Ez a hulladék mostantól legalább egyszer biztosan újrahasznosításra kerül, mert a csomagod biztonságáért részben korábbi dobozaink és papírjaink is felelnek a térkitöltő chips mellett – aprított formában.

Mindig is szívügyünk volt, hogy minden munkafolyamatot lehetőleg minél kevesebb hulladék termelésével oldjunk meg, ahol csak lehet fenntartható és környezetkímélő megoldásokat válasszunk a mindennapok során. Különösen igaz ez a csomagküldésre, amit sajnos nem lehet térkitöltő anyag nélkül megoldani.

Korábban főleg biológiailag lebomló térkitöltő chipset használtunk. Ez az anyag kukoricakeményítőből készül és talán az egyik legkevésbé környezetterhelő megoldás, ha térkitöltésről van szó. A biochips mellett néha biztosan találkoztatok a csomagjaitokban mindenféle egyéb csomagolóanyaggal is: légpárnákkal, buborékos fóliával, egyéb műanyagokkal is. Ez azért van, mert az alapanyagainkat sajnos a mai napig műanyagokba csomagolva küldik nekünk, mi pedig ahelyett, hogy ezeket kidobnánk, továbbhasznosítjuk a rendeléseitek csomagolásakor. Ezeket a megoldásokat egészítjük most ki a saját készítésű aprított kartonnal.

Hogyan készül a saját készítésű csomagolóanyag?

Dobozaink új életéről készítettünk Nektek egy videót is:

Mit tegyek a csomagolóanyaggal, ha már nincs rá szükségem?

Biztos vagy benne, hogy nem fogsz mostanában csomagot küldeni esetleg? A legjobb megoldás – persze csak ha van elég helyed, – ha félreteszed a csomagolóanyagokat és újra felhasználod, amikor csomagot küldesz valakinek.

Ha már biztosan nincs rájuk szükséged, az aprított kartont a szállításhoz használt dobozzal együtt a szelektív hulladékgyűjtőbe helyezheted. A biológiailag lebomló térkitöltő chips megsemmisítéséhez használj vizet! A keményítő vízzel érintkezve simán feloldódik és kiöntheted.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük